Home » Polikliniek SEIN

Polikliniek SEIN

De  nieuwbouw polikliniek voor SEIN is ingebed in de kwetsbare stedelijke omgeving van Heemstede. De bouwlocatie is onderdeel van de voormalige buitenplaats ‘ Meer en Bosch’.  Voor de medewerkers, cliënten en bezoekers is het van belang dat de polikliniek een laagdrempelig, publieksvriendelijk gebouw is. De entree van het gebouw is gesitueerd in het verlengde van een markante bomenlaan en slaat daarmee een brug naar omliggende gebouwen en landschapselementen. Op de historische plek stond voordien een in onbruik geraakte kapel. Markante elementen uit de kapel hebben een plek gekregen binnen de nieuwbouw. Passend op de doelgroep is er gekozen voor een ingetogen vormgeving en materiaalgebruik. Herkenbare eenduidige vormen, kleuren en materialen dragen bij aan een rustige uitstraling.